Domus Café


2014. augusztus 8-tól a Domus CH társalgójában beszélgetős rendezvénysorozat indult Domus Café néven. A Domus Cafék célja, hogy a világ különböző pontjairól érkező, számos tudományterületet művelő, izgalmas és sokrétű témákon dolgozó ösztöndíjasaink egy finom kávé és frissen sült pogácsa mellett megismerkedhessenek egymással, betekintést kaphassanak egymás munkásságába, együttműködő és gyümölcsöző kapcsolatokat alakíthassanak ki a magyar tudományosság sokszínűségét gyarapítva.

Fontosnak tartjuk a régiók egymás közötti kapcsolatainak ápolását – szükséges, de semmiképp nem elég csak Budapestre, Magyarországra figyelni. Ezek az összejövetelek jól szolgálják Lendva és Beregszász, Kolozsvár és Toronto, Újvidék és Csíkszereda egymásra találását, a Kárpát-medence és a távolabbi diaszpóra közeledését, a magyar tudományosság integrációját.

Az eddig megrendezésre került Domus Café-estekről a események Facebook-oldalán, vagy az MTA HTMT oldalán tájékozódhat.

Tapasztalataink alapján a rendezvény elérte célját, a beszélgetések, előadások keretében lehetőség nyílik egymás kutatómunkájának megismerésére, támogatói javaslatok megfogalmazására, a kölcsönös együttműködés lehetőségének kialakítására. A sorozatot a jövőben is folytatni szeretnénk, így ezúton hívjuk és várjuk Önt is rendezvényeinkre. A Domus Caféról bővebb tájékoztatást a domus@titkarsag.mta.hu címen kérhet.

Az éppen aktuális eseményeket IDE kattintva tekintheti meg.