Házirend

Az MTA DOMUS ’COLLEGIUM HUNGARICUM’ (továbbiakban: DCH) HÁZIRENDJE


 

 1. A szobák az érkezés napján 14 órától, a távozás napján reggel 10 óráig állnak a Vendégeink rendelkezésére.
 2. A foglaláshoz küldött bejelentőlapot érkezésekor a recepción alá kell írni, valamint a személyazonosságot a recepción található okmányolvasó segítségével igazolni (Személyes adatai védelméről a recepción találhat hirdetőtáblán adunk tájékoztatást).
 3. A szobákban csak a bejelentett Vendég tartózkodhat. Látogató, hozzátartozó érkezését minden esetben előre jelezni szíveskedjen. A fizetendő szállásdíjról a recepción kérhet felvilágosítást.
 4. Szállóvendéghez érkező Látogató csak a földszinti közös helyiségben tartózkodhat 08- 22 óra között.
 5. Az épületben lévő közös társalgó helyiségek használatánál kérjük a rend és tisztaság megtartását; 22 óra után a zajos tevékenységek mellőzését.
 6. A házból való távozáskor a szobakulcsot kérjük leadni.
 7. Amennyiben az itt tartózkodását megszakítja, kérjük szíveskedjen jelezni a recepción a távozás, valamint a visszaérkezés várható idejének megjelölésével.
 8. Kérjük, hogy 09-14 óra között tegye lehetővé a takarítási, javítási munkák elvégzésének lehetőségét.
 9. A szobákban tapasztalt bármilyen meghibásodást kérjük a recepciónak jelezni szíveskedjen. Rendeltetés ellenes használat, vagy gondatlansággal okozott károkért a károkozó Vendég, vagy annak törvényes képviselője kártérítéssel tartozik. A nem szobatartozéknak minősülő elektromos eszközök használata – laptop és mobiltelefon kivételével – a DCH-ban tilos! Elektromos közlekedési eszközt a házban tárolni, tölteni tilos.
 10. Kérjük, hogy csak a szükséges ideig használja az elektromos berendezéseket, folyassa a vizet, ezzel is hozzájárulva az energiatakarékossághoz.
 11. A közös konyhák takarítása naponta egy alkalommal történik. Kérjük, használatot követően gondoskodjon a tisztaság megőrzésérről! Bekapcsolt konyhai berendezés működését folyamatosan felügyelni kell.
 12. A mosógépet 18 év feletti személy saját felelősségére használhatja 08-20.00 között, használati díj ellenében. A szolgáltatás igénybevételéhez kérjük, a recepción jelentkezzen be.
 13. A könyvek kölcsönzési rendjéről a könyvtár bejáratánál található leírás ad tájékoztatást. A kikölcsönzött könyveket elutazás előtt a könyvtárba visszavinni szíveskedjen.
 14. A DCH területére veszélyes, gyúlékony, kémiai, környezetre káros anyagot behozni szigorúan tilos!
 15. Dohányzás és nyílt láng használata a DCH épületén belül szigorúan tilos! Dohányozni kizárólag az udvaron kijelölt helyen engedélyezett.
 16. Parkolás közterületen, közeli mélygarázsban külön díjfizetés ellenében. Eseti jelleggel, a recepción előzetesen jelezve, a recepció visszaigazolását követően a DCH udvarán kijelölt parkolóhelyen.
 17. A házban működő internet hálózat használatért minden vendég saját felelősséggel tartozik.
 18. A számlált vendégeinknek érkezéskor szükséges rendezniük. Intézmények átutalással is rendezhetik számlájukat előzetes kérelem és intézményi megrendelő alapján. Az extra szolgáltatások díjait, valamint az esetleges kártérítést a szállást igénybe vevő terhére számítjuk fel.
 19. Recepciós kollégáink a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. A kaput biztonsági okból 24-06 óra között zárva tartjuk. Kérjük szíveskedjen előre jelezni, ha ebben az időszakban érkezik.
 20. A szobákban található vezetékes telefonon csak a recepció érhető el a 9-es melléken. Vendégeink külső telefonhívást nem tudnak kezdeményezni.
 21. Tájékoztatjuk, hogy a DCH külső homlokzatán biztonsági kamera működik.


Kellemes itt tartózkodást és jó munkát kívánunk!

Domus ’Collegium Hungaricum’ munkatársai