Házirend

Az MTA DOMUS ’COLLEGIUM HUNGARICUM’ (továbbiakban: DCH) HÁZIRENDJE


 1. A szobák az érkezés napján 14 órától a távozás napján reggel 10 óráig állnak a Vendégeink rendelkezésére.
 2. Kérjük, hogy az érkezésekor kapott bejelentőlapot kitöltve az érkezésekor leadni szíveskedjen.
 3. 22 óra után csak bejelentett Vendég tartózkodhat a DCH-ban. További itt-tartózkodás esetén napi szállásdíj fizetendő! További Vendég fogadását minden esetben előre jelezni szíveskedjen. A fizetendő szállásdíjról a recepción kérhet felvilágosítást.
 4. Kérjük, hogy 9 és 14 óra között – amennyiben igényli – tegye lehetővé a takarítási, javítási munkák elvégzésének lehetőségét. Egy hetet meghaladó itt-tartózkodás esetén a szobákban az ágynemű és törölköző csere és szobatakarítás heti egy alkalommal történik. Amennyiben az itt tartózkodását megszakítja, úgy kérjük, minden esetben szíveskedjen ezt jelezni a recepción a távozás és a visszaérkezés idejének pontos megjelölésével, valamint a szobakulcsot is kérjük leadni.
 5. Dohányzás és nyílt láng használata a DCH egész területén tilos! Dohányozni kizárólag a kertben kijelölt helyen szabad. A nem szobatartozéknak minősülő elektromos eszközök használata tilos!
 6. Az épületben lévő közös társalgó helyiségek használatánál kérjük a rend és tisztaság megtartását, ill. a Vendégek nyugalmára való tekintettel 22 óra után a zajos tevékenységek mellőzését.
 7. Minden emeleti szinten egy közös használatú konyha található, amelynek tisztaságára és rendjére kérjük fokozottan figyeljen.
 8. Az alagsorban lévő mosókonyha 8-20 óra között használható. Kérjük, ha nem ismeri a mosógép működését, használat előtt tanulmányozza a használati utasítást!
 9. A könyvtárszoba a földszinten található. Kérjük, hogy a könyvtárból kikölcsönzött könyveket minden esetben a recepción lévő füzetbe írja be, és elutazás előtt a könyvtárba visszavinni szíveskedjen.
 10. Kérjük, hogy csak a szükséges ideig használja az elektromos berendezéseket, folyassa a vizet, ezzel is hozzájárulva az energiatakarékossághoz. A szobákban tapasztalt bármilyen meghibásodást kérjük, hogy minden esetben a recepciónak jelezni szíveskedjen. Rendellenes használat, illetve gondatlansággal okozott károkért a károkozó Vendég vagy annak törvényes képviselője kártérítéssel tartozik.
 11. A parkolás
 • a környező utcákban a parkoló órákon feltüntetettek szerinti díjszabás szerint
 • a DCH udvarán a díjtáblázatban közöltek szerint. A DCH udvarára kizárólag a recepció engedélyével lehet beparkolni.
 1. A telefon használatából adódó költséget távozáskor számla ellenében a recepción kell kifizetni. Városi vonalat a 0 gomb megnyomásával lehet kérni, mobil és vidéki szám 06 előtárcsázás után hívható.
 2. Egyéni Vendégeinknek készpénzes, bankkártyás és előreutalásos fizetés lehetséges. Intézményeknek átutalással is lehet fizetni, amennyiben ezt előzetesen írásban kérik.
 3. A DCH-ban gyermekeket is fogadunk – életkortól függetlenül -, amennyiben van gyermekfogadásra alkalmas szabad szoba.
 4. Recepciós kollégáink a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a bejárati kaput 24 és 06 óra között zárva tartjuk biztonsági okból. Amennyiben ez idő alatt érkezik meg, kérjük, szíveskedjen csöngetni.

Kellemes itt tartózkodást és jó munkát kívánunk!

Domus ’Collegium Hungaricum’ munkatársai